Hårvoks

Med hårvoks har du muligheden for at sætte en frisure, der både kan være med til at give gode førstehåndsindstyk samt øge din udstråling. Din satte frisure behøver nødvendigvis ikke være original eller kreativ for at sende positive signaler. Voks kan i visse situationer få dig til at fremstå mere professionel, hvorimod fladt hår kan virke dovent og kedeligt.

Bedste hårvoks

Det er selvfølgelig altid en smagssag når det kommer til at vælge den bedste hårvoks, men hos Elegancce.dk mener vi at det er den klassiske idHair Extreme Titanium hårvoks som er den bedste. Dette skyldes bl.a. at den giver en langvarigt og fast hold i håret, hvor den samtidig giver et tørst look. Det er en af de mest populære vokse i Danmark og bliver flittigt brugt at begge køn. Selvom der hver dag bliver udviklet nye modeller fra de mange brands, er denne voks i vores øjne stadig bedst og har været det de sidste mange år.

Hårvoks findes i et væld af forskellige typer og varianter, hvor du frit kan vælge efter dit behov. Hvis man skal lave en meget hurtig beskrivelse af hårvoks, er det et styling produkt, som gør håret stift eller mere medgørligt, så du kan kreere en unik frisure. Hårvoks benyttes i dag dagligt af både mænd og kvinder i hele verden. 

Typer af hårvoks

Cream voks

Cream hårvoks er helt blødt, og giver en frisure med glans. Det er utrolig let at fordele cream voks i håret pga. dets tynde konsistens. Det giver ofte en shine effekt, hvor håret kan se ud som om det er en smule vådt. 

Hvilken hårvoks skal jeg vælge?

Der findes i dag utrolig mange forskellige hårvoks brands, så det kan derfor ofte være svært at finde det rigtige hårvoks, som passer perfekt til netop dit hår. Derfor er du nødt til at vælge hårvoks ud fra nogle bestemte hår-kriterier. Som hovedregel er det vigtigste kriterie altid hårets længde og tykkelse.

Hårvoks til kort hår

Der er mange forskellige valgmuligheder af hårvoks til kort hår. Ved kort hår skal du bestemme om dit hår skal stritte, eller om du er til en frisure, hvor håret ligger ned. Til frisurer med oprejst hår, har du brug for stærkt hårvoks, som kan holde på håret. Hårvoksens styrke er som regel indikeret med en ‘styrke score’ på låget af hårvoks bøtten. Er du derimod til den flade frisure, kan du med fordel vælge en hårvoks, som giver fylde og en flot glans. Hvis du gerne vil have den flotte glans og samtidig stift hår, kan det være nødvendigt at tilføje hårspray efter brug af kraftig hårvoks. Ved at kombinere på denne måde, kan du pludselig på ‘best of both worlds’.

Hårvoks til langt hår

Har du langt hår, og ønsker en frisure med volume og flot glans, kan det være svært at finde en hårvoks, som passer dertil. Dette skyldes at hårvoks kan være svært at fordele ligeligt i langt hår. Derfor anbefaler vi at du benytter hårspray til langt hår, som i de fleste tilfælde giver det bedste resultat.

Hårvoks til tyndt hår

Har du tyndt og fintfølende hår, skal man være varsom med brug af kraftigt hårvoks. Dette skyldes at fordelingen af kraftig hårvoks, kræver meget friktion, som kan resultere i at noget hår falder af ved fordelingen. Derfor bør du altid bruge mild hårvoks. Vi anbefaler derudover at du benytter mat hårvoks, da voks med glans se fedtet ud hårbunden. Dette kan bl.a. være milde fiber vokse eller lervoks.

Tips til brug af hårvoks

Tørt eller vådt hør før brug af hårvoks

Man tager ofte hårvoks i håret efter et bad. Derfor er det godt at kende til forskellen på anvendelse af hårvoks i tørt kontra vådt hår. Benytter du en fiber hårvoks, og går efter et mat look, er det vigtigt at dit hår er helt tørt før brug af voks. Hvis dit hår er lidt vådt eller fugtigt før anvendelse af fiber hårvoks, får du en frisure med mere glans. Dette skyldes at det matte hårvoks påvirkes af vandet i dit hår, som fortynder det en smule. Derudover bliver voks som regel helt stift når det tørrer, hvis du har anvendt det, imens dit hår er vådt.

Vask hår før sengetid

Hårvoks er som udgangspunkt usundt for håret ved brug i længere tid. Hvis du har følsomme hårrødder, kan de godt tage skade ved brug af hårvoks over en lang periode. Derfor kan det være smart af vaske hårvoksen ud, før du går i seng. På den måde undlader du også en fedtet hovedpude. 

Brug ikke hårvoks hver dag

De dage, hvor du bare går hjemme, anbefaler vi at du ikke bruger hårvoks. Dage hvor hårvoks ikke er nødvendig, kan du i stedet benytte hårolie, til at fugtiggøre håret, så det kan forblive sundt.